WOZ-beschikking goed controleren

De kans is groot dat de WOZ-waarde van uw huis aanzienlijk hoger is dan vorig jaar. Dat betekent niet alleen dat u meer onroerendezaakbelasting moet betalen, maar ook dat andere lasten zoals de waterschapsheffing omhoog gaan. Daarom kan het lonen om te controleren of de gemeente haar werk wel goed heeft gedaan.

Voor de WOZ-waarde vergelijkt de gemeente uw woning met andere huizen bij u in de buurt. De waarde wordt meestal bepaald op basis van de prijs van vergelijkbare huizen die onlangs zijn verkocht. Als de gemeente haar werk goed heeft gedaan, heeft bezwaar aantekenen meestal geen zin. Maar klopt de vergelijking niet, dan is het verstandig om een bezwaarschrift in te dienen.

Bezwaar aantekenen
Bent u het niet eens met de beschikking van de gemeente? Dan moet u binnen zes weken na ontvangst schriftelijk bezwaar aantekenen. U moet uw bezwaar goed onderbouwen, bijvoorbeeld door aan te tonen dat de huizen waarmee uw woning is vergeleken een andere inhoud, oppervlakte of ligging hebben.

U kunt hiervoor gebruik maken van het taxatieverslag van de gemeente. In dit verslag kunt u zien met welke woningen uw huis is vergeleken. U kunt het verslag opvragen via de website van uw gemeente.

Taxeren
Hoe groter de verschillen tussen uw woning en de huizen waarmee deze is vergeleken, hoe groter de kans dat uw bezwaar wordt gehonoreerd. Uiteraard kunt u ook een taxatierapport laten opstellen of gebruik maken van een recent taxatierapport.

Vergelijkbare woningen
U kunt uw bezwaar ook onderbouwen met de verkoopprijs van een vergelijkbare woning die onlangs is verkocht. Als deze aanzienlijk lager is dan de waarde die de gemeente aan uw huis toekent, is de kans groot dat uw bezwaar ontvankelijk is.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.19-03-2020

Bezoekadres

Reeweg 144
3343 AP Hendrik-ido ambacht

Postadres

Postbus 15
3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Contact

T: 078 - 681 2233
E: info@liefdevangemeren.nl
Whatsapp 078 - 681 2233

Kvk nummer 23025673| WFT nummer 12004429Website by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top