Verhuizen naar eerste woning

Hypotheek

  • 100% onafhankelijk hypotheekadvies
  • Inzicht in je financiële mogelijkheden
  • Eerste gesprek altijd kosteloos & vrijblijvend
Afspraak maken

Hypotheek voor starters

Ben je van plan om je eerste huis te kopen? Dan beleef je een spannende tijd waarin je over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen. Niet alleen over de keuze van je woning, ook over hoe je die gaat financieren. Wij helpen je er graag bij.

Voordat je op zoek gaat naar een woning is het prettig om te weten hoeveel je kunt lenen. We gaan met je in gesprek om erachter te komen wat jouw wensen voor de toekomst zijn. Zo kunnen we een goed inzicht geven in jouw financiële mogelijkheden. Na ons gesprek weet je wat je verantwoord kan lenen en hoeveel je maandelijkse lasten gaan worden. 

Als je weet waar je droomhuis aan moet voldoen kan je op huizenjacht gaan. 

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Als je wilt profiteren van fiscale hypotheekrenteaftrek dan kun je kiezen uit twee vormen: een annuïtaire hypotheek of  een lineaire hypotheek. Je mag ook een hypotheek samenstellen die bestaat uit een combinatie van deze twee vormen. 

Annuïtaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Naar mate de tijd verstrijkt, betaal je minder rente maar meer aflossing. Daardoor neemt het rentedeel tijdens de looptijd af en lopen je netto maandlasten op omdat je minder hypotheekrenteaftrek hebt.

Lineaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm los je een vast bedrag per maand af en betaal je rente over het openstaande bedrag. Hierdoor betaal je in het begin wat meer, maar los je de schuld ook sneller af. Daardoor gaat het rentedeel sneller omlaag dan bij een annuïtaire hypotheek, waardoor je iets minder fiscaal voordeel hebt. Maar bruto ga je steeds minder betalen.

Speciale regelingen

De overheid heeft speciale regelingen die helpen om meer mogelijk te maken en meer zekerheid te bieden. Aan deze regelingen zijn wel voorwaarden verbonden. Enkele regelingen zijn:

  • Meer zekerheid met de Nationale Hypotheek Garantie
  • Hulp van de gemeente met de Starterslening
  • Hulp van ouders met schenking of garantstelling

Wil je weten welke speciale regelingen voor jou van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op. 

Stel gerust je vraag

Ben je van plan om je eerste woning te kopen en heb je een vraag over de mogelijkheden voor je hypotheek? Neem dan contact met ons op voor een afspraak via het onderstaande formulier of bel naar 078 751 1952

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.