Autovakantie

Autoverzekering

 • Optimale dekking
 • Scherpe premies
 • Gunstige no-claimkorting
 • Tweede auto voordelig verzekerd
Vraag offerte aan

Autoverzekering

Wij vergelijken graag jouw autoverzekering. Dat doen wij niet alleen op basis van premie maar ook op basis van goede polisvoorwaarden. Wij hebben een groot aantal verzekeraars in ons pakket die graag jouw auto verzekeren. Bij de Liefde & van Gemeren krijg je een eerlijke vergelijking en uitstekende service.

Met een autoverzekering verzeker je de schade die je bij anderen aanbrengt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om ook de schade aan je eigen auto te verzekeren.

WA, WA Plus of WA Casco autoverzekering? 

In Nederland is elke autobezitter verplicht om tenminste een WA autoverzekering af te sluiten. Dat betekent dat je jezelf verzekerd tegen de schade die je door jouw schuld aan anderen toebrengt. Je kunt deze WA autoverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die door jouw eigen schuld aan je auto is ontstaan.

Schade aan anderen door jou zelf WA WA Plus WA Casco
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw auto van buitenaf      
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw auto door jou zelf      
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Aanvullende autoverzekeringen

Bij ons kan je er voor kiezen om de autoverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen. Je kunt dan denken aan persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg. 
 • Rechtsbijstandverzekering

  Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heb je schade buiten uw schuld om? Dan moet je deze zelf verhalen op de partij die volgens jou aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp om schade aan uw auto of letselschade te verhalen op de tegenpartij.
 • Ongevallen inzittenden

  Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van de auto gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van de auto goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.
 • Pechhulpverzekering

  Hoe goed je jouw auto ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Veelgestelde vragen

Ik heb schade aan mijn auto, wat moet ik doen?

Hoe vervelend ook, het kan altijd een keer gebeuren dat je met je auto schade hebt opgelopen. Neem in dat geval altijd contact met ons op. Wij gaan direct voor je aan de slag om de schade te herstellen.

Heb je schade en kan je nog doorrijden ? Vul dan het schadeformulier in ( voor en achterkant ) en maak foto's.

Kan je niet meer verder rijden met de auto ? Bel dan met de alarmcentrale zoals vermeld op je groene kaart.

Meld je schade online

Ik heb een auto gekocht in het weekend, hoe kan ik die verzekeren?

Bel ons het liefste de week voordat je gaat kijken. We kunnen dat zorgen dat er een voorlopige dekking opgemaakt kan worden. Heb je de auto aangeschaft, stuur ons dat een e-mail bericht met het kenteken, meldcode, gewenste dekking en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden per jaar. Heb je schadevrije jaren, geef deze dan ook door.
Op maandag nemen we contact met je op en maken we de verzekering voor je in orde.

Ik heb een andere auto gekocht. Wat moet ik doen met mijn verzekering?

Heb je een andere auto gekocht? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij zullen de oude verzekering stopzetten en meteen een nieuwe verzekering afsluiten voor de nieuwe auto.

Wat is een meldcode en waar vind ik die?

Bij het afsluiten van een autoverzekering vragen wij naar het kenteken en de meldcode. De meldcode is de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van de auto. Je vind de meldcode op het kentekenbewijs van de auto. Heb je een kentekenbewijspasje? Dan vind je de meldcode onder het kenteken. Dit komt overeen met de laatste 4 cijfers van je voertuigidentificatienummer. Dit nummer staat ook op de achterkant van je kentekenpasje.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd?

Op je polis blad vind je hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Elk jaar dat je in dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claim korting je krijgt. Heb je schadevrije jaren opgebouwd via een leaseauto of auto van de zaak, dan zijn deze niet meteen officieel. De opgebouwde schadevrije jaren moeten bevestigd worden door middel van een schriftelijke verklaring van de werkgever of leasemaatschappij.

Alle producten binnen de categorie Verkeer en Vervoer

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.