Gezin aan het strand in de herfst

Zorgverzekering

  • Uitstekende zorgverzekering voor uw gezin
  • Scherpe premie en deskundige begeleiding
  • Prima aanvullende mogelijkheden
Vraag offerte aan

Een gezonde dekking voor uw zorgkosten

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering voor zorgkosten af te sluiten. Dit basispakket dekt de standaardzorg van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, kan je jezelf aanvullend verzekeren. 

Basisverzekering

De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basisverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouder(s).

Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico dat jaarlijks wordt vastgesteld. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval betaal je minder premie voor je zorgverzekering.

Aanvullende- en tandartsverzekeringen

Niet alle zorg wordt gedekt door de basisverzekering. Daarom kan je de basisverzekering met twee extra dekkingen uitbreiden: een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Verzekeraars bieden deze extra dekkingen aan in pakketvorm met verschillende samenstellingen.

De aanvullende verzekering dekt de kosten voor onder andere fysiotherapie, kraamzorg, alternatieve geneeswijze, psychologische zorg en gebitsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan je gebit en het plaatsen van kronen of bruggen.

Je bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Wil je dat toch, dan mag je de aanvullende verzekering ook afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar je de basisverzekering hebt afgesloten.

Verplicht eigen risico, vrijwillig eigen risico en wettelijke bijdrage

Elk jaar stelt de overheid vast hoe hoog het verplicht eigen risico van de zorgverzekering is. In 2024 bedraagt dit net als in 2023 € 385. Dit betekent dat iedereen de eerste € 385 van zijn of haar zorgkosten zelf moet betalen. De kosten van de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg vallen niet onder het verplicht eigen risico.

Vrijwillig eigen risico

Komt je niet aan dat bedrag? Dan is het misschien interessant om ook een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Je kunt je eigen risico met maximaal € 500 per jaar verhogen. Hoe hoger jouw vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie die je moet betalen voor uw basisverzekering. Dit verschil kan oplopen tot meer dan € 20 per polis per maand.

Wettelijke eigen bijdrage

Voor sommige zorg uit het basispakket moet je daarnaast een eigen bijdrage betalen. Ook deze wordt elk jaar vastgesteld door de overheid en komt bovenop het eigen risico. De eigen bijdrage kan een vastgesteld bedrag zijn of een percentage. Een derde mogelijkheid is dat er een maximumbedrag is vastgesteld. Alles wat je meer afneemt, moet u dan zelf betalen.

Zorgtoeslag

Heb je een laag inkomen? Dan komt je misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. Je kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.toeslagen.nl tref je uitgebreide informatie aan over de zorgtoeslag.

Ben je op zoek naar een zorgverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij een prima oplossing.

Zorgvergelijker

Wil je graag van zorgverzekeraar wijzigen? Maak dan gebruik van onze gemakkelijke vergelijker.
Deze vergelijker is gebaseerd op de premies van 2024.

Klik hier voor onze zorgvergelijker

 

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.