Een vrouw die niest in een zakdoek

Verzuimverzekering

Een complete oplossing voor preventie, verzuim én re-integratie van zieke medewerkers binnen je bedrijf. Scherpe premie en deskundige begeleiding.

Vraag offerte aan

Verzuimverzekering

Ziekteverzuim is een reëel financieel risico voor elk bedrijf met werknemers. Gedurende de eerste twee jaar ben je verplicht jouw zieke medewerkers 70 procent van het loon door te betalen. Een verzuimverzekering helpt zowel bij het financiële aspect als bij jouw wettelijke verplichtingen

Door de Wet Poortwachter heb jij als werkgever meer verantwoordelijkheden gekregen voor de re-integratie van zieke werknemers. Een goede verzuimverzekering beperkt niet alleen de financiële risico’s, maar helpt ook bij de re-integratie van jouw mensen..

Kosten ziekteverzuim vaak hoger dan gedacht

Onderzoeksbureau TNS NIPO heeft uitgerekend dat een zieke medewerker gemiddeld 200 euro per dag kost. Met een verzuimverzekering ben je niet alleen verzekerd van de dekking van deze kosten, maar ook van de mogelijkheden om je werknemers en dus jouw bedrijf zo gezond mogelijk te houden.

Het samenstellen van een goede verzuimverzekering tegen een scherpe premie hangt onder andere af van de arbeidsvoorwaarden en wensen ten aanzien van preventie en verzuimmanagement. Wij helpen je graag met het maken van alle afwegingen. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Voordelen van de verzuimverzekering

  • Risicobeheersing ziekteverzuim door vaste premiestelling.
  • Begeleiding van re-integratietrajecten én actieve preventie van ziekteverzuim.
  • Eenvoudig voldoen aan de eisen van de Wet Poortwachter.
  • Administratieve afhandeling en uitbetaling wordt voor je gedaan.

Alle producten binnen de categorie Werknemers & Arbodienstverlening

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.