Rolstoel

WGA-verzekering

Een complete oplossing voor preventie, verzuim én re-integratie wanneer je bedrijf kiest voor eigenrisicodragerschap WGA. 

Vraag offerte aan

WGA eigen risicodrager maakt werkgeverskosten beheersbaar

Als een werknemer langdurig ziek wordt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, is dat ook voor jou als werkgever vervelend. Helemaal als het langer duurt dan twee jaar, kan dit veel geld kosten. Deze ongewenste kosten houdt je beheersbaar met een verzekering WGA eigen risicodrager.

De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) is bedoeld voor gedeeltelijk (35-80%) arbeidsongeschikte (ex-)werknemers en volledig maar niet duurzaam arbeidsongeschikte medewerkers.

Van jou als ondernemer wordt verwacht dat je, voor werknemers die hier mee te maken krijgen, als eerste zoekt naar ander werk binnen jouw eigen organisatie. Als dat niet mogelijk is, wordt van jou verwacht dat je een actieve bijdrage levert aan de werkhervatting bij een andere werkgever.

Om hiervoor een uiterste inspanning te doen, worden de eerste 10 jaar van een WGA-uitkering van (ex-)werknemers door het UWV bij jou in rekening gebracht. Met de verzekering WGA eigen risicodrager betaal je niet langer de WGA premie aan het UWV, maar verlegt je alles naar de verzekeraar. Deze neemt ook alle verplichtingen aangaande de uitkering én het re-integratietraject van je over.

Vaste WGA-premie wel zo overzichtelijk

Omdat je een vast bedrag WGA premie aan de verzekeringsmaatschappij betaalt, weet je precies waar je aan toe bent. Dit bedrag is stabiel en in bijna alle gevallen lager dan de premie die je aan het UWV zou betalen. Daarnaast be je ervan verzekerd dat er direct alles aan wordt gedaan om jouw werknemer optimaal te laten re-integreren.

Wij helpen je graag met het maken van zorgvuldige afwegingen over het eigen risico WGA en het vinden van een goede verzekering. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Voordelen van de verzekering WGA eigen risicodrager

  • Stabiele en lagere premie dan bij het UWV.
  • Werkgeverslasten zijn meeverzekerd.
  • Administratieve afhandeling wordt gedaan door de verzekeringsmaatschappij.
  • Professionele re-integratie wordt uitgevoerd in samenwerking met de verzekeraar.

Alle producten binnen de categorie Werknemers & Arbodienstverlening

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.